Skip to main content

Pak de aandacht met een webinar

Honderd, tweehonderd of misschien wel duizenden deelnemers zien jouw ronde tafel gesprek of presentatie van achter hun computerscherm. Live, of op een later moment. Met een webinar geef je je kennis het podium die het verdient.

Met ruim 12 jaar ervaring in het vak maken wij van jouw online event een succes. Webinar, hybride event of productlancering. Met sterk beeld en goede marketing kun jij je focussen op de inhoud.

May I have your attention, please?

Level up! Een webinar als podium

Kennis delen was nog nooit zo makkelijk. Wij verzorgen de hele organisatie, jij regelt de inhoud.

Met een sterke host, een gelikt platform in je huisstijl en de juiste kanalen bereik je in één keer een enorm publiek. Met interactieve mogelijkheden en superscherp beeld creëer je verbinding op afstand. 

 • Livestream techniek op locatie
 • Webinar round table setting
 • Webinar presentatie scherm
 • Webinar round table setting
 • livestream PTZ camera

Daarom kies je voor een webinar

waarom een webinar

Je blijft beter hangen

Uit onderzoek blijkt dat kijkers 3 x langer kijken naar een live webinar dan naar een opgenomen sessie. Lekker effectief dus.

Veel interactie

Anders dan een vooraf opgenomen sessie heb je tijdens een webinar veel interactiemogelijkheden. Met een chat, poll, Q&A, PowerPoints en live videobellen bijvoorbeeld. 

Duurzaamheid

Ook niet onbelangrijk. Hoe minder mensen er naar jouw locatie hoeven te komen, hoe minder transport. Dat is pas makkelijk groen doen. 

Hallo marketingkansen!

Je kunt een webinar ontzettend makkelijk online verspreiden. Dat biedt kansen. 

Een groter bereik

Jouw webinar is live én opgenomen te bekijken. Handig als kijkers ver weg zijn of niet meteen tijd hebben om te kijken.

10 tips voor een geslaagd webinar

Ken je publiek

Zorg dat je weet wie je publiek is, wat hun interesses zijn en waar ze naar op zoek zijn. Pas je webinar presentatie aan op hun behoeften en interesses.

Kies het juiste onderwerp

Kies een onderwerp dat relevant is voor je publiek en dat hen zal helpen bij het oplossen van een probleem of het bereiken van een doel.

Maak een sterke presentatie

Maak een duidelijke en beknopte webinar presentatie met afbeeldingen, video’s en infographics die je boodschap ondersteunen.

Oefen je presentatie

Oefen je webinar presentatie zodat je vertrouwd raakt met de inhoud en het tempo.

Maak gebruik van een webinar bedrijf

Investeer in een webinar bedrijf voor de juiste apparatuur en technologie, zoals hoogwaardige camera’s en microfoons, om ervoor te zorgen dat de audio- en videokwaliteit van hoge kwaliteit is.

Productie

Een professioneel livestream bedrijf kan u helpen bij de productie van de livestream, zoals het opzetten van de camera’s en microfoons, de belichting, het creëren van grafische elementen en andere productieaspecten die de kwaliteit van de livestream kunnen verbeteren.

Zorg voor interactie

Zorg ervoor dat je publiek actief betrokken blijft bij je presentatie door middel van polls, quizzen en vragen.

Maak het persoonlijk

Maak je webinar presentatie persoonlijk door het delen van persoonlijke verhalen en anekdotes die relevant zijn voor je boodschap.

Houd het kort en bondig

Houd je webinar presentatie kort en bondig, ongeveer 45 minuten tot een uur, om de aandacht van je publiek vast te houden.

Een follow-up met deelnemers

Stuur een follow-up e-mail naar deelnemers na het webinar om te bedanken voor hun deelname en om eventuele vragen te beantwoorden.

Plan en promoot

Plan en promoot het webinar ruim van tevoren om deelname te stimuleren en om ervoor te zorgen dat je publiek de datum in hun agenda kan zetten. Onze partner Whello kan je hier goed bij helpen!

livestream solutions livestream specialist

Leon Toeset
Livestream specialist

Meer weten?

Neem dan contact op met mij!
Ik help je graag vrijblijvend.

+31 (0)88 141 14 15

Maak je webinar interactief met onze online tools

Live chat

Dit is een populaire vorm van interactie tijdens een webinar. Kijkers kunnen in real-time berichten typen en verzenden die zichtbaar zijn voor de presentator en andere kijkers. De presentator kan deze berichten beantwoorden en vragen beantwoorden, waardoor een directe communicatielijn wordt geopend tussen de presentator en het publiek.

Polls en enquêtes:

Tijdens een webinar kunnen polls en enquêtes worden gehouden om de mening van het publiek te peilen over bepaalde onderwerpen. Dit kan een manier zijn om het publiek betrokken te houden en hen te laten deelnemen aan het evenement.

Q&A-sessies

Q&A-sessies bieden de mogelijkheid voor kijkers om vragen te stellen aan de presentator of andere sprekers tijdens het evenement. Dit kan zorgen voor een meer persoonlijke interactie tussen de presentator en het publiek en kan helpen om de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

Social media integratie

Webinars kunnen worden geïntegreerd met social media-platforms zoals Twitter, Facebook of Instagram. Dit kan zorgen voor een grotere betrokkenheid van het publiek en kan een manier zijn om de stream te delen op andere kanalen.

Live polls

Tijdens een webinar kunnen live polls worden gehouden om de mening van het publiek over bepaalde onderwerpen te peilen. Dit kan helpen om de betrokkenheid van het publiek te vergroten en om feedback te verzamelen over het evenement.

Door interactieve functies te gebruiken, kun je de betrokkenheid van het publiek bij de webinar vergroten en een meer dynamische en meeslepende ervaring bieden.

Wordclouds

Een wordcloud is een visuele weergave van de meest gebruikte woorden die het publiek gebruikt om te reageren op een vraag. Dit kan worden gebruikt om inzicht te krijgen in de belangrijkste thema’s en ideeën die leven bij het publiek.

Quizzen en games:

Mentimeter stelt presentatoren in staat om quizzen en games te maken en deze live te spelen tijdens de webinar. Dit kan helpen om het publiek betrokken te houden en om de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

Dit is hoe wij werken:

Livestream solutions -Hoe wij werken- aanvraag

Aanvraag

Wij ontvangen je aanvraag en reageren binnen enkele uren. Vaak nemen we even telefonisch contact op.

Livestream solutions -Hoe wij werken- voorstel

Voorstel

Op basis van jullie briefing en ons gesprek maken we een uitgebreid en helder voorstel. Bij ons geen kleine lettertjes. 

Livestream solutions -Hoe wij werken- voorbereiding

Technische voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk. Vaak doen wij een locatie bezoek om zeker te weten dat alles aanwezig is voor een geslaagd evenement.

Livestream solutions -Hoe wij werken- voorbereiding

Grafische voorbereiding

Afhankelijk van welk platform we gebruiken maken we een pagina op maat in eigen huisstijl, intro, outro, titelbalkjes.

Livestream solutions -Hoe wij werken- uitzending

Uitzending

3, 2, 1, en actie. We zijn live. Alle technische voorzieningen zijn door ons verzorgd en we hebben zelfs een hulplijn voor kijkers met problemen.

Livestream solutions -Hoe wij werken- evaluatie

Evaluatie

Je ontvangt meteen van ons de complete opname van de livestream, de gestelde vragen uit de chat en een eventueel kijkers rapport met data.

Onze klanten beoordelen Livestream Solutions gemiddeld met een 4,8 / 5  

 • Bestuurstafel Gezond Utrecht

  „Ik heb een aantal leuke reacties gekregen, hoofdlijn was dat het er erg professioneel uitzag. Nou, die is voor jullie.“       

  Nicolien van Wees
 • Kennermerhart

  „Het ging echt super goed afgelopen donderdag en heb veel positieve reacties gehoord 😊. Dank ook voor de samenwerking. Jullie waren een fijn team om deze klus die voor ons behoorlijk spannend was, te klaren.“     

  Eva Lunshof
 • Enexis

  „Nogmaals bedankt voor jullie inzet gisteren. Het webinar is erg goed ontvangen en alles verliep op rolletjes..“     

  Kirsten Buijvoets
 • KVL

  „Was zeker een geslaagde webinar. De samenwerking met jullie gaf ons rust en brengt alles naar de kwaliteit die we nastreven. Heel fijn. Op naar de volgende!.“    

  Patricia van der Kleij
 • Provincie Flevoland

  „Afgelopen dinsdag was weer een geslaagd college. Dank voor de professionele begeleiding.“     

 • Handelsbanken

  „Het was zeker een geslaagd webinar en we hebben leuke reacties ontvangen. We zullen in de toekomst vast vaker een webinar gaan organiseren en we weten jullie te vinden.“      

 • Crow

  Ook bedankt voor de fijne samenwerking! Erg fijn hoe weinig wij hoefde te doen tijdens het event zelf. Ook zag de het event er echt professioneel uit!“     

  Nesaneth van Slobbe
 • Gasunie

  „Het was inderdaad leuk, we hebben mooie reacties ontvangen op het webinar.“     

 • KWS

  „We hebben zeker een geslaagde webinar gehad! We krijgen al heel veel enthousiaste reacties, de directie aan tafel was super tevreden en zelf waren we ook heel blij met hoe het gegaan is. Overall nu al heel blij met jullie bijdrage. Het was supergoed geregeld.“     

  Joyce de Mooij
 • Troostwijk

  Wat ons betreft wel een groot succes. Beeld en geluid kwaliteit e.d. was erg goed.“     

  Menno Westerbrink
 • Visualfabriq

  „Is een mooi event geworden! Dank door de organisatie! 🙂.“     

  Casper Maltha

  Our partners and friends

  Van zorg tot IT of marketing bureau: ieder bedrijf kan scoren met een online event. Dit zijn een paar van onze klanten waar we vaak voor werken. 

  Webinar projectmanager

  Meer weten?

  Neem contact op met onze projectmanager.
  Ze denkt graag met je mee.