Skip to main content

Hoe organiseer je
een succesvolle
productpresentatie

Het geheim van een succesvolle online productpresentatie

Productlanceringen zorgen voor enorme pieken in je marketing bereik en in je omzet. Een goed uitgevoerde productlancering zorgt voor een kettingreactie in de markt waardoor je hele achterban in eenmaal op de hoogte is van een nieuw product.

De bekende marketeer Jeff Walker heeft hier een beproefd concept voor:

Stap 1: Verzamel en bouw een mailinglijst op

De eerste stap van de productlancering is het verzamelen van een mailinglijst van potentiële klanten. Bouw een e-maillijst op met mensen die geïnteresseerd zijn in uw product en zorg ervoor dat u regelmatig met hen communiceert om hen op de hoogte te houden.

Stap 2: Creëer buzz met een pre-launch

Voordat u het product lanceert, is het een goed idee om de buzz op te bouwen door een pre-launch te creëren. Maak een landingspagina waarop u de voordelen van uw product uitlegt en geef potentiële klanten de kans om zich aan te melden voor meer informatie.

Stap 3: Creëer waardevolle inhoud

Creëer waardevolle inhoud, zoals blogs, video’s of podcasts, die gerelateerd zijn aan uw product. Gebruik deze inhoud om uw publiek te onderwijzen en te inspireren, en laat zien hoe uw product hun leven kan verbeteren.

Stap 4: Creëer schaarste

Creëer schaarste door een beperkte tijd- of beschikbaarheid aanbieding aan te bieden voor uw product. Dit moedigt mensen aan om actie te ondernemen en uw product te kopen voordat het te laat is.

Stap 5: Lanceer uw product

Lanceer uw product op de aangekondigde datum en stuur een e-mail naar uw mailinglijst om hen te laten weten dat uw product beschikbaar is. Bied ook een aantal bonussen aan om uw klanten aan te moedigen om te kopen en maak deze online bekend tijdens de online productpresentatie.

Stap 6: Blijf in contact

Blijf in contact met uw klanten na de lancering en bied ze waardevolle inhoud en updates over uw product. Dit zal hen helpen om enthousiast te blijven over uw product en om uiteindelijk terug te keren voor herhalingsaankopen. Publiceer de online productlancering op social media zodat men de uitzending kan terugkijken.

Dit zijn de belangrijkste stappen voor een succesvolle online productlancering volgens de methode van Jeff Walker. Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw productlancering een succes wordt en uw bedrijf verder groeit.

livestream solutions livestream specialist

Leon Toeset
Livestream specialist

Meer weten?

Neem dan contact op met mij!
Ik help je graag vrijblijvend.

+31 (0)88 141 14 15