Skip to main content

Wat is de beste locatie
voor een Livestream

Waar moet je op letten
als je een locatie zoekt
voor een Livestream

Er is geen specifieke locatie die als de “beste” kan worden beschouwd voor het organiseren van een livestream, omdat dit afhangt van verschillende factoren zoals de grootte van je publiek, het soort inhoud van de livestream en het doel ervan. Hieronder staan een aantal locaties die geschikt kunnen zijn voor verschillende situaties:

 1. Kantoorruimte:

  Als je een kleiner publiek hebt en een professionele achtergrond wilt, kan een kantoorruimte een goede optie zijn.
 2. Studio-omgeving:

  Als je een groter publiek hebt en meer controle wilt hebben over de verlichting en akoestiek, kan een studio-omgeving een goede optie zijn.
 3. Huiskamer sfeer:

  Als je een intiemere sfeer wilt creëren, kan een livestream vanuit een huiskamer opstelling een goede optie zijn.
 4. Publieke ruimte:

  Als je een groter publiek hebt en een levendige en dynamische achtergrond wilt, kan een publieke ruimte, zoals een park of een markt, een goede optie zijn.
 5. Online platform:

  Als je geen toegang hebt tot een fysieke locatie, of als je je publiek over de hele wereld wilt bereiken, kan een online platform, zoals Facebook, YouTube Live of ons eigen platform in jullie huisstijl, een goede optie zijn.

Belangrijk is ook om rekening te houden met factoren  zoals verlichting, akoestiek, internetverbinding en privacy, om te zorgen dat je livestream een succes wordt. Je leest hier meer over in het blog “10 tips voor een goede livestream locatie”

Leon Toeset – Livestream specialist

Geef je dit liever volledig uit handen of wil je meer informatie? Bel mij dan voor een vrijblijvend advies.

+31 (0)88 141 14 15